dilluns, 21 de maig del 2018

MIRADES DIFERENTS

En Màrius Torres diu de Mercè Figueres: “La primera vegada que la vaig  veure em va fer l’efecte d’una Valquíria disfressada de Madonna de Rafael. La segona vegada em va semblar mes aviat una Madonna disfressada de Valquíria. La tercera vegada ja vaig veure que era gironina. No vol ésser descoberta, sinó endevinada. La naturalesa imita l’art. El seu cor és tan sincerament humil, que en ella la humilitat sembla una coqueteria.”


Els humans ens precipitem quan valorem les persones a primer cop d’ull. Això m’ha passat amb l’Anna, una veïna de la meva antiga vivenda.


La primera vegada que la vaig veure em va fer l’efecte d’una flor silvestre, fràgil, bonica però insípida. Ens vam relacionar poc i la vaig perdre de vista quan vaig marxar de la finca.


Fa uns dies l'he tornat a veure però m’ha fet un altre efecte: han passat molts anys i la floreta insípida s’ha transformat en rosa oberta. M’ha explicat que està atrafegada perquè es trasllada a viure justament prop de casa meva.


Avui ens hem trobat i m’ha convidat al pis nou. Estic contenta perquè crec que, a partir d’ara, podré comptar amb una amiga tan cordial i alegre com els geranis que tinc al balcó.