dijous, 16 de novembre del 2017

DIES MÀGICS


La Mercé Rodoreda evoca la seva infantesa i els llocs per on passejava amb el seu avi o amb la seva mare. La pregunta estrella d'aquesta setmana ens demana que recordem alguns records entranyables del barri on vam créixer.


La papereria Rosals i el carrer Perot lo lladre, davant de casa
Vaig créixer en un barri esquitxat de gòtic. El meu carrer, el carrer Portaferrissa, quedava enmig d’una rambla totpoderosa i a l’ombra d’una catedral imponent i això marca de per vida. Davant de casa hi havia la papereria Rosals i el carrer Perot lo Lladre.



El meu pare adorava el nostre barri i amb ell vaig viure sensacions màgiques de petita. Eren màgiques les tardes de dissabte al cine Maldà. També ho era aquell aroma de molsa fresca quan anàvem a comprar figuretes a la fira de Santa Llúcia, així com la barreja d’atracció i por que sentia per Sant Roc, quan em duia a veure les titelles i sortia el dimoni dolent. Per Corpus, l'esclat de flors amb uns ous que ballaven m'enamorava. Tot això ho teníem a tocar. També era màgic el tortellet de nata que comprava al carrer de Petritxol, sortint de missa del Pi. Ho recordo enmig d'una onada de nostàgia però em fa bé.
Amb el meu pare